Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Festival:

Schous Plass torsdag 5. september 2019

Tradisjonen tro snikstarter Film fra Sør årets festival med gratis utekino på Schous plass i samarbeid med Deichman Grünerløkka.

Ta med varme klær, termos og gode venner – så sørger vi for resten!

På programmet står My Friend Fela, dokumentaren om den nigerianske musikeren Fela Kutis liv. Kuti var et fascinerende menneske, på godt og vondt. En forkjemper for afrikansk identitet og selvstendighet, men også en mann med stor appetitt på sine omgivelser.

Arrangementet starter kl. 20.00, med filmstart kl. 20.30.

Om filmen:
Afrobeat er en kombinasjon av yorubamusikk, jazz, highlife og heftige funkrytmer som ga vibber til James Brown - en musikkstil som ble uhyre populær på det afrikanske kontinentet på 1970-tallet. Bak denne stilen sto den nigerianske artisten og aktivisten Fela Kuti som introduserte sjangeren allerede på 1960-tallet. Stilen ble krydret med elleville dansesuggererende show, noe som gjorde ham superpopulær langt utover egne landegrenser.

Biografifilmen My Friend Fela er basert på Carlos Moores biografi om Fela Kuti, The Life is a Bitch. Boken forteller historien om en karismatisk og kompleks urkraft, som tross sin betydelige starpower bodde i slummen hele sitt liv og omga seg med et omfattende harem av koner (27 i alt). Kuti proklamerte panafrikanismen sammen med størrelser som Malcolm X og Lumumba. Dette ga ham store problemer med militærdiktaturet i landet, preget større deler av hans musikalske liv og kostet også livet til moren som var en klippe i hans liv.

Regi: Joel Zito Araújo
Spilletid: 94 min

Visningen er et samarbeid mellom Film fra Sør og Deichman Grünerløkka.

Earlybird-tilbud
Det er fortsatt en liten stund til festivalen, men allerede nå kan du sikre deg festivalpass til rabattert pris. Tilbudet gjelder t.o.m. 22. september 2019. Kjøp passet her: Les mer her - Ekstern lenke

Frivillig på Film fra Sør?
Til den 29. utgaven av Film fra Sør-festivalen trenger vi rundt 90 engasjerte folk som har lyst til å bidra til gjennomføringen av Oslos største filmfestival. Vil du være med? Nå kan du melde deg som frivillig. Meld deg på og les mer her: Les mer her - Ekstern lenke

Gratis utekino på Schous plass // Film fra Sør 2019
Sted: Schous Plass
Adresse: Deichmanske Bibliotek, Schous Plass 10, 0552 Oslo
Dato: Torsdag 5. september 2019
Tid fra: 20:00
Tid til: 22:00
Kategori: Festival
Facebookside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Schous Plass
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Schous Plass her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Hoteller og overnatting i Oslo
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo