Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Musikk:

Akershus slottskirke søndag 8. september 2019

Krieg og Frieden.

"All herlighet på jorden
Vil bli røk og aske
Ingen malm, ingen klippe kan bestå.
De ting som forlyster oss,
Det vi tror varer for evig,
Vil svinne som en flyktig drøm."

Slik starter den tyske barokkdikteren Andreas Gryphius (1616-1664) sitt dikt Verdens herlighet. Store deler av Gryphius’ liv er preget av 30-årskrigen (1618- 1648) som herjer i Tyskland, desimerer befolkningen, ødelegger store områder, og fører med seg sykdom, elendighet og død. Likevel skjer i denne mørke tiden også en kulturell oppblomstring: Musikken, og særlig kirkemusikken utvikler seg enormt i Nordtysklands hansabyer med Matthias Weckmann, og senere den store Dietrich Buxtehude, og i Thüringen-området er musikk stadig en viktig del av livet ved hoff og i kirken, og her virker en av datidens stjerner, komponisten Philipp Heinrich Erlebach som er nesten glemt i dag. I samme området arbeider også Andreas Hammerschmidt, på 1600-tallet var han én av Tysklands mest populære kirkemusikk-komponister.

Programmet Krieg og Frieden handler om menneskene på 1600-tallet, om redsler i en krig som virker endeløs, om lengsel etter fred, om et liv mellom livslyst og undergangsstemning, og forgjengelighet og evighet.

Oslos nye tidligmusikk-gullstrupe, den unge sopranen Ditte M. Bræin, kjent fra bl.a. mange konserter med Barokkanerne, asamisimasa og som medlem av Solistkoret, har spesialisert seg på barokk kirkemusikk og samtidsmusikk, og samarbeider her første gang med barokkensemblet Oslo Circles. Hun har også medvirket i en rekke CD-innspillinger. Bass-sangeren Karl Peter Eriksson er en allsidig svensk frilanssanger fra Göteborg, med spesialfelt sakralmusikk. Han er en del av Göteborg Barokk, har hatt roller ved Göteborgsoperaen, og er en del av vokaltrioen Man must sing.

Det kritikerroste barokkensemblet Oslo Circles har siden oppstart i 2015 spilt seg inn i hjertene til sitt hjempublikum, og har gjestet internasjonale festivaler som Froville festival (Frankrike), Baroque og Beyond (Sverige), Spazio og Musica (Italia), Varazdin Baroque Nights (Kroatia) og Wunderkammer (Italia). Oslo Circles har samarbeidet med solister som Marianne Beate Kielland (mezzosopran), David Hansen (kontratenor), Halvor F.Melien (bassbaryton), Berit Nordbakken Solset (sopran) og Anders Baasmo Christiansen (skuespiller) for å nevne noen. Oslo Circles har spilt inn sin første CD for SIMAX, One Charming Night, sammen med kontratenoren David Hansen, med arier og teatermusikk av Henry Purcell (release: nov 2019).

Konsert - 8.sept 2019 kl 19.00 Akershus slottskirke, Oslo
Les mer her - Ekstern lenke
Les mer her - Ekstern lenke

Program:
Andreas Hammerschmidt: Paduan a 5 og Galliard
Andreas Hammerschmidt: Wie lange willst du mein so ganz vergessen
Falconieri : Battaglia de Barabaso yerno de Satanás
Tobias Hume : The spirit og gambo for viola da gamba
Philipp Heinrich Erlebach : Kommt Ihr Stunden, macht mich frei
Buxtehude : Fra ...

Oslo Circles og Ditte M. Bræin (sopran): Krieg og Frieden
Sted: Akershus slottskirke
Adresse: Akershus Festning
Dato: Søndag 8. september 2019
Tid fra: 19:00
Tid til: 21:00
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Akershus slottskirke
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.739455 - Latitude: 59.904352

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Akershus slottskirke
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Akershus slottskirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Hoteller og overnatting i Oslo
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo