Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Scene:

Deichman Nydalen torsdag 19. september 2019

Går det til helvete? Har forfattere et ansvar for å engasjere og forandre? Hva håper egentlig forfatterne på fra leseren?

Vi inviterer til samtale om klima og miljø i litteraturen med Gert Nygårdshaug og Fredrik Høyer.

Nygårdshaug er en veteran innen klimaaktivisme og såkalt cli-fi (klimafiksjon). Han utga nylig boka Zoo Europa, der heltene fra de kjente Mino-bøkene samles igjen. Her må de manøvrere i en verden ødelagt av borgerkriger, flyktningestrømmer, økologiske kriser og stigende fundamentalisme.

Poet og forfatter Fredrik Høyer er kjent for å opptre med sine tekster på ulike scener, på tv og på radio. I boka Grønlandsutraen, som også ble satt opp som forestilling på Nationaltheatret og vist fram for fulle hus, er bekymringer og angst for verdens tilstand noe som kommer og går, som i en loop. Er det i det hele tatt mulig å bryte ut av frykten, de negative tankene, de onde sirklene?

«Jeg kjenner meg truffet av tekstene til Høyer, for jeg sitter jo også her med det økologiske bærenettet mitt og angster», skrev Silje Bekeng-Flemmen i Bokmagasinet. I det litterære tidsskriftet BLA skriver Kathleen Rani Hagen at «(...) god cli-fi kan bringe de menneskeskapte klimaendringene nærmere og samtidig kaste lys over menneskenes nye tilværelse.»

Samtalen mellom Nygårdshaug og Høyer ledes av Line Madsen Simenstad, som er forfatter, journalist og redaksjonssekretær i Forfatternes klimaaksjon.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Klima i litteraturen med Gert Nygårdshaug og Fredrik Høyer
Sted: Deichman Nydalen
Adresse: Nydalsveien 30C
Dato: Torsdag 19. september 2019
Tid fra: 16:00
Tid til: 17:00
Kategori: Scene
Epost Facebookside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Deichman Nydalen
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Deichman Nydalen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo