Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Forskjellig:

Deichman Nydalen torsdag 22. august 2019

Vi inviterer til et foredrag med forfatterne av boka "Privatskoleparadokset. Kunsten å tjene penger i et marked som forbyr profitt".

Annika Sander og Eirik Riis Mossefinn var studenter ved Westerdals da skandalen sprakk i 2015. Gjennom en komplisert manøver hadde eierne av høyskolen Westerdals i Oslo forsøkt å ta ut et overskudd på over 100 millioner kroner fra skolen - til tross for at det er forbudt å tjene penger på statsstøttede privatskoler.

Etter hvert skjønte de at saken ikke var unik. Tvert imot har det gjennom hele 2000-tallet blitt avslørt brudd og ulovligheter ved norske privatskoler. Millionsummer har forsvunnet ut av skoler som er underlagt et lovverk som sier at «alle pengene skal komme studentene til gode».

Hvordan er det mulig? Hvorfor har skoler blitt attraktive investeringsobjekter for kapitalsterke eiere?

I "Privatskoleparadokset" avdekker forfatterne hullene i det norske privatskolesystemet. Hva kan gjøres for å sikre at statsstøtte og skolepenger går til utdanning, og ikke til privat profitt?

Annika Sander og Eirik Riis Mossefinn studerte ved Westerdals' tekst- og skribentlinje fra 2013 til 2016. Begge er i dag journalister og skribenter.

Vi inviterer lokale politikere i bydel Nordre Aker til å kommentere boka. Det blir mulig å stille spørsmål både til forfatterne og politikerne.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Valgvors på Deichman Nydalen: Foredrag om Privatskoleparadokset
Sted: Deichman Nydalen
Adresse: Nydalsveien 30C
Dato: Torsdag 22. august 2019
Tid fra: 16:30
Tid til: 17:30
Kategori: Forskjellig
Facebookside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Deichman Nydalen
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Deichman Nydalen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo