Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Konsert:

Kulturhuset torsdag 5. september 2019

(ENGLISH BELOW) Dette er masterprosjekt nummer 2 for Bjørn-Petter Tøsse fra Norges Musikkhøgskole.
Forrige masterprosjekt var "the Bulgarian dance", som ble en stor suksess, med en bulgarsk dansegruppe og flere musikere. Denne gangen er det tilbake til konsertformatet, hvor en får oppleve veldig spenstig musikk, noe skrevet av bandmedlemmene, og noe utviklet for anledningen.

Tøsse har denne gangen fått med seg noen bautaer av musikere. Gianni Gagliardi var på utveksling ved NMH, og fikk en veldig god tone med Bjørn-Petter (bokstavelig talt), så de bestemte seg for å gjøre noe sammen. Gianni har en lang merittliste. Han kommer fra Barcelona, og begynte å spille fløyte i ung alder. Senere gikk det over på saxofon, og han har siden studert ved konservatoriet i Amsterdam, konservatoriet i Paris og ved Berklee i Boston. Han har også spilt med mange musikere slik som John Clayton, Eric Alexander, Dick Oatts, Phillip Harper, Terell Stafford, Jorge Rossy og mange andre.

Finn Guttormsen er en av de mest allsidige og teknisk virtouse bassister Norge har å by på. Han er kjent fra bl.a. BarneTV (Nei da, det var en tull, men han spilte faktisk på musikken til "Jul på Månetoppen"), Farmers Market og Silje Nergaard Band for å nevne noe. Finn Guttormsen tok sin utdanning ved konservatoriet i Trondheim. Finn og Bjørn-Petter møttes i Serbia gjennom et prosjekt av Jovan Pavlovic, "Tutti Serbia" hvor de hadde to konserter sammen.

Så har vi den tighteste (ikke teiteste, langt derifra) trommeslageren i alle tonearter, Jarle Vespestad. Sagaen sier at Jarle har spilt i 4/4, men dette kommer fra usikre kilder. Han er kanskje mest kjent for 9/8, 11/16, 7/8 og kombinasjoner av 2 og 3, slik som de driver med i Bulgaria og Farmers Market. Jarle har siden konservatorietiden i Trondheim spilt mye sammen med Finn, og det er trolig derfor de jobber så godt sammen. Jarle er også med i Silje Nergaard Band, men har også spilt med Petter Wettre, Tore Brunborg, Bugge Wesseltoft, Tord Gustavsen Trio og i mange, mange flere konstellasjoner.

Bjørn-Petter Tøsse er en trekkspiller fra en gård i ytre Fræna som har rotet seg bort i Oslo. Etter fire år bachelor og ett av to år master i storbyen har han fortsatt ikke funnet veien ut. Før han rotet seg bort deltok Tøsse i konkurranser, og har bl.a. tre NM-gull på trekkspill og en serbisk publikumspris. Han har også spilt med mange forskjellige musikere, men mest med balkanske musikere, slik som Petar Ralchev, Toncho Minkov, Milan Zavkov, Jovan Pavlovic og Barokksolistene med Bjarte Eike. Barokksolistene er vel ikke fra Balkan, vel å merke, men de er fortsatt veldig gode musikere.

Oppsummert er det disse musikerene som er med:
Gianni Gagliardi - Saxofon
Finn Guttormsen - Bass
Jarle Vespestad - Trommer
Bjørn-Petter Tøsse - Trekkspill

Konserten har også GRATIS INNGANG, vippsen går

This is Bjørn-Petter Tøsse’s second Masters project through the Norwegian Academy of Music.

Kyrillisk jazz
Sted: Kulturhuset
Adresse: Youngsgate 6, 0181 Oslo
Dato: Torsdag 5. september 2019
Tid fra: 19:00
Tid til: 21:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Kulturhuset
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Kulturhuset her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo