Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Konsert:

Sagene Kirke tirsdag 18. juni 2019

Kantor Stein Skøyeneie forteller om ukas orgelkonsert i Sagene kirke:

18. juni er tirsdagen under festivalen Oslo Pride 2019. Og en regnbuekantor i en regnbuekatedral lar ikke det passere. Regnbueflagget, som pryder Sagene kirke denne uka, har en historie. Flagget er designet av den amerikanske forkjemperen for homofiles rettigheter, Gilbert Baker. Det første flagget hadde opprinnelig åtte striper, regnbuens sju pluss rosa. Men i dag har det kun seks, hvor hver farge har sin betydning: rødt for livet, oransje for vitalitet, gult for sollys, grønt for natur, blått for harmoni og lilla for sjelen.

Rosa som fargesymbol i denne sammenhengen har en mørk bakgrunn. I de tyske konsentrasjonsleirene ble homoseksuelle markert med en rosa trekant for å identifiseres. Rosa er også en showfarge, så når pridefestivalen skal blomstre får den gjerne også et rosa uttrykk. Fargen har en dobbelt klang i denne sammenhengen.

Med vår egen Mr. Sagene, Jørgen Foss, som programleder så blir det en regnbue-festkonsert denne formiddagen. Ragtime for orgel åpner ballet. Så blir det Bachs toccata og fuge i d-moll etterfulgt av Hesses variasjoner over «God save the King» (eller Queen...) Deretter Bourgois brudemarsj i alle mulige skeive taktarter. Jeg vil så minnes min avdøde kollega regnbuekantor Hans Olav Lien med å spille fra hans Tre folketoner fra Ullsfjord. Tilslutt blir det festmusikk av Mons Leidvin Takle, et musikalsk fyrverkeri for orgel.

Kle deg gjerne med et rosa innslag, hvis du vil, men mest av alt: kom. Ta del i den rosa orgelfesten. Konserten er gratis og kan kombineres med en flott kirkekaffe.

ORGELKONSERT
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Tirsdag 18. juni 2019
Tid fra: 13:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Sagene Kirke
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.753311 - Latitude: 59.938172

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
ORGELKONSERT... tirsdag 24. september 2019

Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo