Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Utstilling:

Kunstverket Galleri fredag 31. mai 2019

Kunstverket Galleri er stolt over å kunne presentere et omfattende materiale med grafiske arbeider i stort format under tittelen Automemento signert Terje Risberg. Åse Kleveland åpner utstillingen. Kunstneren vil være til stede.

Terje Risberg (f. 1949) har de siste syv år jobbet med bilen som studieobjekt og motiv. Med utgangspunkt i egne erfaringer, og i lys av vår tids utfordringer med og problematisering av privat bilbruk, behandler Risberg bilen som et rent estetisk objekt. I Risbergs arbeider blir bilen kropp, skulptur og ruin, etterlatt i naturen og forlatt i landskapet.

I utstillingen Automemento har Terje Risberg både foreviget bilen og samtidig rullet ut en sterk sivilisasjonskritikk. Automemento reflekterer i stor grad et skifte: opprinnelig var bilen selve bildet på teknologiske fremskritt og symbolet på individuell frihet. I dag er representerer den et større samfunnsproblem, den er både kilde til forurensing og skaper store utfordringer knyttet til sikkerhet, kapasitet på veiene og dens plass i bybildet.

Utstillingen formidler tema som nostalgi og estetikk, modernitet og framtidstro. Samtidig problematiseres vår egen tolkning av tid og identitet knyttet til bilen som fenomen.

Kunstneren sier selv at ?"Denne utstillingen er mine visuelle kommentarer til ting vi etterlot. Mekaniske innretninger, objekter av jern som ble stående igjen, halvt gjemt og overlatt til sitt eget forfall. En gang representerte de modernitetens løfter om en lysere og bedre fremtid. Nå er de blitt til ruiner. Det handler altså om vår nære fortid.”

Terje Risberg
Automemento
25.05.-23.06.2019

Åpningstider:
Man Stengt
Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00
Tors. 10:00 - 18:00
Lør. 12:00 - 16:00
Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

Terje Risberg - Automemento
Sted: Kunstverket Galleri
Adresse: Kirkegata 5
Dato: Fredag 31. mai 2019
Kategori: Utstilling
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Kunstverket Galleri
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.742513 - Latitude: 59.909229

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Kunstverket Galleri
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Kunstverket Galleri her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo