Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - For barn:

Barnekunstmuseet onsdag 5. juni 2019

Museet har 3 etasjer fulle av aktiviteter, leker og internasjonal kunst! I kjelleren finner dere utdrag fra museets permanente utstilling, med blant annet norske bidrag fra Postens tegnekonkurranse i forbindelse med Norges hundreårsmarkering. Det finnes også en tegnestasjon, der barna fritt kan tegne, klippe og lime hverdager, eller delta på tematiserte kunstverksteder i helgene. I samme rom er det også et utvalg leker og bøker barna kan more seg med. Ute ved resepsjonen finnes vår museumsbutikk med mange morsomme leker, instrumenter, tegnesaker, og ikke minst over 300 postkort med motiv fra museets samling.

Går dere opp trappen til 1. etasje, kommer dere til de flere utstillinger. I gangen finnes det selvportretter laget i keramikk, samt utdrag fra museets samling. Innover i etasjen har vi utstillingen Refleksjoner, håp og verdier med verk fra hele verden; arbeider fra Åpent verksted laget av barn som bor på asylmottak; og en utstilling med skulpturer som hedrer kvinnen og morsrollen. I denne etasjen finnes det også et tegnebord, to digitale spillbord og et musikkrom.

I trappen opp til 2. etasje har vi et rikt utvalg portretter, inkludert portretter av museets grunnleggere malt av en 16 år gammel russisk jente. Her finner dere også verk fra barn og unge i Amazonas, Peru og fra en SOS-Barneby i Costa Rica, akkompagnert av vakker fuglesang.

I museets øverste etasje finner vi det magiske dukkerommet, med dukker, kunst og håndverk fra alle kontinenter! Her er det ting laget både av barn og voksne for å vise fram det kulturelle mangfoldet verden over, og gi besøkende en innsikt i forskjellige kulturer. Lys og lyder skaper sammen med den fargerike utstillingen en helt spesiell stemning. Her finnes det også et lite utvalg kosedyr og leker for de minste. I samme etasje presenteres også et utvalg med verker som viser barns nære forhold til naturen.

I resepsjonen tilbyr museet kryssord og skattekart som barna kan løse på egenhånd, eller sammen med de voksne. Kryssordet finnes på både norsk og engelsk, og passer for barn som er lesedyktige. Skattekartet passer bedre for de yngre, og er en fin aktivitet å gjøre sammen med en voksenperson.

Reiser dere til Barnekunstmuseet med T-bane nr 1, starter kunstopplevelsen allerede på Frøen stasjon som dekorert med et motiv i storformat fra Barnekunstmuseets samling.

Selv om dette er et museum dedikert til barnekunst, betyr ikke det at museet kun er for barn. Voksne besøkende vil bli forbløffet over den rike fargebruken, fantasien, oppfinnsomheten og innsikten i barnesinnet som er tilstede i våre utstillinger. Vårt mål på Barnekunstmuseet, er å vise fram variasjonen og kompleksiteten i kunst laget av barn og unge verden over, og åpne de besøkendes øyne for at barn kan være store kunstnere, og har rett til å få sine meninger og tanker sett og hørt på lik linje med voksne.

OPPDAG OG BESØK BARNEKUNSTMUSEET PÅ FRØEN !
Sted: Barnekunstmuseet
Adresse: Lille Frøensvei 4
Dato: Onsdag 5. juni 2019
Tid fra: 09:30
Tid til: 14:00
Kategori: For barn
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Barnekunstmuseet
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.711584 - Latitude: 59.935688

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Barnekunstmuseet
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Barnekunstmuseet her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo