Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Museum:

Bymuseet tirsdag 18. juni 2019

Har du et dyr? Da er du ikke alene. Mennesker i Oslo har holdt dyr langt tilbake, både til nytte og glede. Dyr gir mat, klær og andre produkter – men også nærhet og vennskap.

Dyrenes liv har vært tett forbundet med menneskene og deres organisering av arbeid og fritid. I løpet av 1800-tallet vokste Christiania fra å være en småby til å bli en moderne hovedstad og storby. Med det økte ikke bare befolkningen: Det ble også flere hester, kyr, griser og høns i byen. I samme periode ble også holdningene til dyr endret, og flere begynte å arbeide for bedre forhold for dyrene. I 1859 ble Foreningen til Dyrenes Beskyttelse stiftet.

I løpet av 1900-tallet forsvant husdyra fra gater, gårdsrom og løkker. Ville arter mistet sine leveområder. Andre fant mat og overlevelse i storbyen, blant annet rev, grevling, duer og måker. Samtidig flyttet naturen – i form av kjæledyr – inn i stadig flere hjem.

Utstillingen viser hvordan tamme og ville dyr er en del av Oslos historie, hva dyrene har betydd for byen, og hva byen har betydd for dyrene.

Utstillingsåpning: Dyr i byen
Sted: Bymuseet
Adresse: Frognerveien 67, 0266 Oslo
Dato: Tirsdag 18. juni 2019
Tid fra: 18:00
Tid til: 20:00
Kategori: Museum
Epost Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Bymuseet
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.702486 - Latitude: 59.923926

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Bymuseet
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Bymuseet her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo