Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Aktivitetshuset K1 lørdag 1. juni 2019

Folk som hører bulgarsk folkemusikk for første gang blir ofte imponert og beveget av musikkens kraft, livlighet og skjønnhet. Musikken har utviklet seg over flere århundrer med inspirasjoner fra det ottomanske rike, Makedonia, Soviet og flere urgamle, glemte kulturer.

I begynnelsen av denne sommeren kommer vi til å avholde to separate workshop, hvor hovedfokuset blir på vokalmusikken slik som kormusikk fra Bulgaria, og den instrumentale bryllupsmusikken.

Dato: Lørdag 01.06.2019 og søndag 02.06.2019
Tid: 10:00-17:00
Sted: Aktivitetshuset K1 (Kolstadgata 1, Tøyen, 0652 Oslo)
Pris: 950kr per workshop over to dager

DETALJER

Sang:
Bulgarsk vokalmusikk er en helt særegen stil, hvor dens livlige rytmer og uvanlige harmonier har krefter til å smelte ens sjel. Dette er en vokalteknikk som gir kraft i stemmen og en stemme til hjertet.

På dette todagers intense workshopet, ledet av Dessislava Stefanova, får deltakerene sjansen til å dykke dypt ned i denne rike, levende tradisjonen. Hovedteknikkene som brukes i bulgarsk musikk for stemmeteknikk og vokale effekter blir introdusert, slik som vibrato, hikking, konstant drone og skarpe dissonanser. En kommer også til å lære noen interessante bulgarske sanger i to- og trestemt harmoni, og dette læres på øre. Du trenger ikke å ha noen tidligere erfaringer med musikken, og dette er et workshop som passer absolutt alle som har lyst til å bruke stemmen sin for å lage lyd!

Innhold:
- Oversikt over den bulgarske sangtradisjonen og etnografiske områder
- Ornamentering fra forskjellige etnografiske områder
- Lære sanger på øret
- Korsynging

Instrumental:
I dette todagers seminaret kommer vi til å jobbe med forskjellige aspekter av musikken, slik som rytme/taktarter, improsvisasjon, solofraser (kalt kolyani) og noen melodier.
Vi ønsker å invitere musikere som kjenner seg komfortable på sitt instrument, men som har lyst til å lære seg noe nytt og få flere strenger å spille på.

INSTRUKTØRENE:

Dessislava Stefanova (vokal):

Dessi vokste opp med å synge tradisjonelle sanger fra Bulgaria. Allerede som attenåring var hun en internasjonalt erfaren utøver, og det var da hun begynte å synge professjonelt i det velrenomerte koret “Filip Kutev Bulgarske nasjonale folkeensemble”. Siden år 2000 har Dessislava Stefanova bodd og arbeidet i England og vært utøver i forskjellige kunstformer, holdt seminarer og til og med spilt inn musikk for filmer som Troy, The virgin queen, Borat og mye mer. Dessi er også grunnlegger av koret “London Bulgarian Choir” som har vunnet BBC Radio3 ”Årets kor” i 2006. Takket være Dessislavas tålmodighet og dedikasjon har koret, som hovedsaklig består av ikke-bulgarere, blitt et utøvende turne-kor, både i England, men også internasjonalt. Dessislava Stefanova ble også kåret til “Årets bulgarske kvinne” i 2017.

Bjørn-Petter Tøsse (Instrumental):

Bjørn-Petter Tøsse tok en bachelor i balkansk f

Bulgarske musikkseminarer
Sted: Aktivitetshuset K1
Adresse: Kolstadgata 1 (rett ved Tøyen skole/Tøyen t-bane)
Dato: Lørdag 1. juni 2019
Tid fra: 10:00
Tid til: 17:00
Kategori: Musikk
Epost Facebookside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Aktivitetshuset K1
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Aktivitetshuset K1 her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo