Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Konsert:

Sagene Kirke tirsdag 23. april 2019

23. april - 3. påskedag - Vi siterer fra kantor Stein Skøyeneies orgel brev for april og påsken:

Så er pasjonstidens mørke vendt til lys, og igjen strømmer solen gjennom kirkevinduene. Gjennom 4 orgelverk leder jeg deg fra palmesøndag til skjærtorsdag, og fra langfredag til påskedag. Det motsatte av langsom-tv, hele påskedramaet på 45 minutter. Om musikken skal du vite:

Den danske organisten og komponisten Finn Viderø skrev en passacaglia, en musikalsk vandring fra det stille til det jublende. Akkurat slik palmesøndagen kan ha fortonet seg, når Jesus med sine venner satte seg på et esel et sted utenfor byen, i all stillhet - formoder jeg. Etterhvert toger de inn i Jerusalem til festrop og hosianna. Mer dansk blir det i skjærtorsdagsmusikken. Avantgardkomponisten Per Nørgård flyttet noen grenser med sin musikk. I hans «Corale Doloroso» (klagende/smertefylt koral) tror jeg muligens vi kan ane grunnstemningen fra nattetimene da Jesus og disiplene spiste sammen for siste gang. Det var nok fest, ja, men med en undertone. Vi vet fra bibelfortellingen at ikke var udelt nattefest for hovedpersonen.

Da jeg besøkte New York i september i 2001 så rakk jeg å gå innom en musikkforretning før Manhatten «stengte alle dører». Og et notehefte jeg fant var Sam Batt Owens «3 meditasjoner over spirituales». Owens var organist, komponist og musikkprofessor i USA. Spiritualene han bearbeidet for orgel i 1998 er noen av sjangerens og langfredagens virkelig særegne melodier: They Crucified My Lord, Were you there? og Deep River.

Og så kommer jubelen fra bakre galleri, og nordtysk orgelkunst på sitt festligste; Vincent Lübecks Preludium og fuge. En musikalsk oppstandelse fra «store C» til «trestøken C», 4 oktaver i løpet av 30 sekunder. Hvoretter det fortsetter med et barokk festfyrverkeri for orgel.

Konserten er gratis. Vel møtt!

ORGELKONSERT
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Tirsdag 23. april 2019
Tid fra: 13:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Sagene Kirke
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.753605 - Latitude: 59.937800

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
ORGELKONSERT... tirsdag 18. juni 2019

Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo