Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Grusomhetens teater tirsdag 9. april 2019

RAKEL 2018
Kristin Norderval Gro Siri Johansen
Modus senter for middelaldermusikk - 20 års Jubileet

Medvirkende:
Gro Siri Ognøy Johansen: sang, kantele, klokker, tekst
Kristin Norderval: Komponist, sang, elektronisk lyd
Steffi Lund: Koreografisk veiledning
Björn Ross: Visuals
NOTAM: Opptak, teknisk veiledning av skyggespill

RAKEL 2018 er et nytt verk bestilt av Modus senter for middelaldermusikk i anledning deres 20-årsjubileum. Gjennom stemme, middelalderinstrumenter og elektronisk lyd utforsker komponist Kristin Norderval og Gro Siri Ognøy Johansen mekanismer rundt misbruk, makt og mot.

Historien om Herodes barnemord i Betlehem og fredsprisvinner Nadia Murads fortelling om folkemord og overgrep har gitt grunnlag for musikalsk utforskning rundt de fysiske og psykologiske reaksjoner når maktmisbruk konfronteres. Det som er sagt om fredsprisvinner Nadia Murad - at hun har vist et usedvanlig mot ved å fortelle om sin egen lidelse og tale ofrenes sak, kunne også vært sagt om den bibelske Rakel slik hun fremstilles i det liturgiske dramaet “Ad interfectionem puerorum” - Barnemordet i Betlehem fra 1100- tallet.

RAKEL2018 er utviklet gjennom tett samspill som et organisk partitur skreddersydd til de to sangerne. Forestillingen er utviklet og co-produsert i et samarbeid mellom Modus senter for middelaldermusikk og VoxLAB med støtte fra Det norske komponistfond, Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og NOTAM.

Om utøverne:

Gro Siri Ognøy Johansen (Oslo, Norge) er utøvende sanger og kunstnerisk produsent, med vekt på fremføring av tidlig musikk, ny musikk og stemmeimprovisasjon.
Hun har bred konsertvirksomhet fra Tidlig Musikk festivaler i Europa, USA og Russland, og har utgitt prisbelønte album med ensemble Dialogos, Paris og Musica Reservata, Caracas.
I 1998 startet Gro Siri Modus senter for middelaldermusikk i Gamle Oslo, der hun både er kunstnerisk og daglig leder for Oslo Middelaldermusikkdager, Eufemiadagene og ModusHuset.

Med sitt Modus ensemble har hun spesialisert seg på fremføring av ulike mestere i middelalderen og ga ut CDen «Douce dame» i 2007 med virelais av komponist og poet Guillaume de Machaut (1300 - 1377). Gro Siri har laget konsertforestillinger for Den kulturelle skolesekken, der middelaldersang- og ny musikk går i dialog med visuelle uttrykk. Som gestaltterapeut har hun utviklet Gestaltsang som et kunstnerisk verktøy for stemmeimprovisasjon som terapeutisk og pedagogisk supplement. Hun har diplomeksamen i gregoriansk sang og direksjon fra Conservatoire National Superieur de Musique de Paris og er tidligere utdannet fra Rogaland Musikkonservatorium.
I hennes første yrkesår var Gro Siri sanger innenfor større teateroppsetninger som Les Miserables og Sweeney Todd ved Det Norske Teatret.

www.middelaldermusikk.no
www.gestaltsang.no

Kristin Norderval (NY/Norge) er utøver, sanger og komponist. I Kristins kompositoriske landskap blander hun klassisk sang og akustis

VårFEST: RAKEL 2018
Sted: Grusomhetens teater
Adresse: HAUSMANNS GATE 34
Dato: Tirsdag 9. april 2019
Tid fra: 20:00
Tid til: 21:00
Kategori: Musikk
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Grusomhetens teater
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Grusomhetens teater her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Egal teater
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo