Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Nynorskens hus lørdag 30. mars 2019

AVLYST! KRANTZ inviterer til konsert lørdag 30.mars kl.19 på Nynorskens hus. Det er slagverkeren Terje Viken som har satt sammen kveldens program og vi får høre musikk skrevet av ham selv og to av hans forbilder, Terje Rypdal og Arne Nordheim.

Terje sier selv om programmet:
«Arne Nordheim har alltid hatt en spesiell plass for meg. Helt siden før jeg begynte å studere musikk, da jeg hørte hans Doria, Stormen og Aurora, har hans produksjon betydd mye for meg - som lytter, utøver og komponist.
En slags gjenkjennelse er vel nøkkelordet - hans musikalske landskaper åpnet opp perspektivet, innover og utover. «Respons» for to slagverkere og elektroniske lyder er en klassiker innen slagverkslitteraturen.

På samme måte er det med Terje Rypdal - en stor inspirasjonskilde helt fra jeg sto som publikum på Sardines (Club 7) og ble overveldet av The Chasers. Som med Nordheim er dette snakk om en slags følelse - få et kick, oppdage noe som kjennes bra, finne frem til noe som egentlig ikke kan beskrives med ord. Det er en ære, og med ydmykhet jeg urframfører hans «Periculum» for solo slagverk.

Rønnaug Kleiva hadde skrevet teksten til et lite stykke av Arne Nordheim for Norsk Jentekor. I ettertid har vi samarbeidet, bl.a. ved Nynorske Festspela i Ørsta. Tekstene til «enno er tapa berre i si byrjing» er hentet fra hennes prosa, romaner og dikt.»

Program:
Terje Rypdal: Periculum (urframføring)
Terje Viken: Enno er tapa berre i si byrjing (urframføring)
Arne Nordheim: Respons

Medvirkende:
Terje Viken, slagverk
Marius Søbye, slagverk
Rønnaug Kleiva, resitasjon

AVLYST! Krantz // Respons
Sted: Nynorskens hus
Adresse: Rosenkrantz' gate 8
Dato: Lørdag 30. mars 2019
Tid fra: 19:00
Tid til: 20:30
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Nynorskens hus
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Nynorskens hus her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo