Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Konsert:

Storsalen fredag 29. mars 2019

«GÅTEN OM KORSET – En påskekonsert» er et samarbeidsprosjekt mellom duoen Garness, forfatter Jostein Ørum og Stefanusalliansen.

De nyskrevne sangene, signert Garness og Ørum, har tre perspektiver: For det første er de fortellinger om personer som møtte Jesus i hans siste uke. For det andre har de i seg et ekko fra den lidende kirke og de som betaler en pris for å tro på Gud. For det tredje rommer de vår tro og vårt liv i dag.

Garness har med seg et flott band (Christer Slaaen, Ruben Fredheim Oma, Thomas Gallatin) og korister fra musikklinja ved Bibelskolen i Grimstad. Tekstene er lagt i munnen på øyenvitner; personer som selv så Jesus fra Nasaret i hans siste dager. Og fra Jesu lidelse går det en linje til dem som i dag lider på grunn av sin tro. Sangene gir dem en stemme – og kanskje finner vi ut at det også er vår egen stemme?

Kom og hør nye sanger som hjelper oss å forstå påskens grensesprengende budskap – og komme nærmere gåten om korset.

Duoen Garness består av tvillingsøstrene Hildegunn Garnes Reigstad og Ingelin Reigstad Norheim fra Frekhaug like nord for Bergen. Ingelin og Hildegunn skrev sine første sanger som femåringer og har stått på scenen like lenge. Garness ble introdusert for store deler av det norske folk da de ?kk holde julekonsert på NRK1 lille julaften for noen år siden. Deres kritikerroste julealbum «Barnet i krybben» er blitt en julefavoritt for mange. I fjor gav duoen ut et etterlengtet album i krysningspunktet mellom pop, folk og americana, «Canyons and Mountaintops», og den energiske låta «Mountaintop» rullerte jevnlig på NRK P1 i hele 12 uker.

Jostein Ørum er prest og forfatter med en rekke utgivelser på samvittigheten. I boken «Vi som så ham» lar han oss møte personer som opplevde Jesu siste uke sammen med ham. Disse historiene fortsatte å leve i Ørum. Etter hvert møtte Ørum mange mennesker fra den lidende kirke, og han hørte også deres stemmer i Jesu lidelseshistorie. Dette ble til et knippe nyskrevne påskesanger – som Garness har tonesatt og skal presentere for aller første gang på denne turneen.

Stefanusalliansen er en misjons- og menneskerettighetsorganisasjon med særlig vekt på trosfrihet som en grunnleggende menneskerettighet. Siden oppstarten i 1967 (under navnet Misjon bak Jernteppet) har Stefanusalliansen støttet kirker og kristne som undertrykkes og forfølges. Stefanusalliansen jobber samtidig bredt for trosfrihet for alle og for at trosfriheten må løftes som en grunnleggende menneskerettighet.

BILLETTER OG INFORMASJON: TICKETCO.NO
Bli appellvenn og få 100,- kroner i rabatt!

GÅTEN OM KORSET - En påskekonsert med Garness
Sted: Storsalen
Adresse: Staffeldsgate 4, 0166 OSLO
Dato: Fredag 29. mars 2019
Tid fra: 19:30
Tid til: 21:30
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Storsalen
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.732795 - Latitude: 59.919205

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Storsalen
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Storsalen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo