Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Scene:

Deichman Majorstuen torsdag 21. mars 2019

Finnes det en moderne saga? Og hva kjennetegner moderne sagalitteratur? De to prisbelønte forfatterne skriver begge bøker sterkt inspirert av den norrøne sagalitteraturen. Vi har spurt dem hvordan denne eldgamle sjangeren påvirker deres egen skriving.

Gratis og åpent for alle. Velkommen!

Arrangementsrekka «Forfattersamtalen» er i sin helhet et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichman Majorstuen.

OM FORFATTERNE
Tore Kvæven er sauebonde og lærer, bosatt i Sirdal i Vest-Agder. Han debuterte i 2011 med «Hard er mitt lands lov», en historisk roman om et eventyrlig vikingtokt til det indre av Kongo på 1000-tallet. I 2018 fikk han Brageprisen for sin andre roman «Når landet mørknar». Året er 1293 og stedet er Grønland. Her blir vi kjent med tenåringen Arnar som jakter på hvalross i den iskalde fjorden ved Vesterbygda, og vi får et intenst og troverdig bilde av det harde livet på Grønland i middelalderen.

Bergsveinn Birgisson har en doktorgrad i norrøn filologi og bor for tiden i Bergen. Han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen «Svar på brev frå Helga» (2012) og til Brageprisen i kategorien sakprosa for «Den svarte vikingen» i 2013. Denne boka handler om forfatterens egen stamfar 30 slektsledd tilbake i tid, kongssønnen Geirmund Heljarskinn fra Rogaland som flykter fra Harald Hårfagres regime og slår seg opp på Island på 800-tallet. I 2016 utga Birgisson «Soga om Geirmund Heljarskinn», med samme hovedperson som han skrev faglitterært om i «Den svarte vikingen». Hvem var denne Geirmund Heljarskinn, og hvorfor har ettertiden forsøkt å glemme ham?

Forfattersamtalen: Tore Kvæven og Bergsveinn Birgisson
Sted: Deichman Majorstuen
Adresse: Harald Hårfagresgt. 2
Dato: Torsdag 21. mars 2019
Tid fra: 18:00
Tid til: 19:00
Kategori: Scene
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Deichman Majorstuen
Brennbart: Hva er et menneske?... torsdag 26. september 2019
Skandinavisk Forfattersamtale:... onsdag 9. oktober 2019

Legg inn arrangement ved Deichman Majorstuen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo