Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Forskjellig:

Litteraturhuset i Oslo lørdag 23. mars 2019

Totalitære partier og nasjonalisme har befestet sin posisjon i Europa det siste tiåret. I hvilken grad preger det som skjer ute i samfunnet familielivet? Hvilke krefter er det som skaper rasister og voldsmenn? Psykoanalytikeren Jonathan Sklar tar utgangspunkt i sin forståelse av brutalitet, sadomasochisme, perversjon og andre psykiske mekanismer for å belyse hva som har ført til høyre-kreftenes fremgang i Europa.

Sklar undersøker hvordan en brutal oppvekst påvirker tidlig utvikling og gjør barnet ute av stand til å tro på trygge, kjærlige omgivelser. Han viser hvordan en aggressiv demonisering av sårbare grupper får en innvirkning både på storsamfunnet, men også på det som skjer i det private.

Sklar understreker at slike rasistiske, antisemittiske og misogyne kulturer alltid jobber under samfunnets overflate, og virker inn på allminnelige menneskers familieliv med sine særskilte bilder av overgripere og ofre. Det som skjer ute i samfunnet påvirker familielivet ubevisst og fører til at grufulle oss mot dem-scenarier utspiller seg mellom familiemedlemmene. Ved å forstå disse mekanismene og kvitte oss med politiske illusjoner, kan vi finne større frihet til å tenke, utvikle og utfordre oss selv og skape håp for fremtiden.

NB: Forhåndspåmelding er obligatorisk via nettsiden.

Rasisme og brutalitet i oppvekstmiljøet - Foredrag og gruppediskusjon
Sted: Litteraturhuset i Oslo
Adresse: Wergelandsveien 29, 0167 Oslo
Dato: Lørdag 23. mars 2019
Tid fra: 13:00
Tid til: 15:00
Kategori: Forskjellig
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Litteraturhuset i Oslo
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.728514 - Latitude: 59.920355

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Litteraturhuset i Oslo
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Litteraturhuset i Oslo her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Egal teater
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo