Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Konsert:

Sagene Kirke tirsdag 11. desember 2018

Vel møtt til gratis orgelkonsert i Sagene kirke ved kantor Stein Skøyeneie på orgelkrakken til det helt særegne Hollenbachorgelet.

Programmene disse tre adventstirsdagene er også i år laget som en adventsorgelkonsertkalender. Det er åtte luker på hvert program, og du skal åpne de, en for en, etter hvert som konserten skrider fram. På denne måten avdekkes mange spennende og fine orgelverker og stykker. Jeg tenker egentlig ikke å røpe så veldig mye. En adventskalender skal jo ha 24 små eller store overraskelser. Og det får du hvis du kommer. Åtte i slengen. Det blir litt som å bli barn igjen…..å pirke opp lukene…..lenge før dagen opprinner….for å titte….eller smake….eller høre, som nå.

Musikk fra mange land skjuler seg bak lukene, bl.a. Danmark, England, Finland, Frankrike, Italia, Norge, Polen, Sverige, Tyskland og USA. Og selvfølgelig er det 24 forskjellige komponister, kjente og ukjente. Eldste mann så dagens lys, første gang, midt på 1500-tallet, og yngstemanns bidrag, ja, der er vel blekket knapt tørt.

Nytt av året er Emil Skartveits 24 korte advents- og julerefleksjoner som lese som innledning til hvert musikkstykke. Skartveit har nyskrevet tekstene til årets tre konserter i Sagene kirke. Han har gjennom mange år hatt en tett tilknytning til Sagene både som ansatt, kirke- og bydelspoet og salmedikter.

11.desember åpnes luke nummer 9 til 16, og vi forsøker å leve opp til lovnaden fra tirsdagen før. En oktettmiks av kjente toner, samtidsmusikk og store orgelverk. Det meste ispedd advents- og juletoner.

Hver konsert avsluttes med en kort tidebønn med lystenning. Og det er adventskaffe og kake på veien ut. Konserten er gratis. Vel møtt til orgelkonsert i Sagene kirke.

ORGELKONSERT
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Tirsdag 11. desember 2018
Tid fra: 13:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Sagene Kirke
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.752829 - Latitude: 59.937903

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
ADVENTSKALENDER-ORGELKONSERT I... tirsdag 17. desember 2019

Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Egal teater
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo