Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Dette skjer - Konsert:

Sagene Kirke tirsdag 20. november 2018

Velkommen til en stor og mektig gratis formiddagskonsert i Sagene kirke. Kantor Stein Skøyeneie spiller på kirkens to orgler, og om programmet forteller han fra orgelbrevet for november:

20. november skal jeg ta dere med på en utfordrende musikalsk reise. Jeg har satt tre komponister på plakaten. Domenico Scarlatti er født samme år som Bach og Handel, men i Italia. Han er sønn av datidens store komponist Alessandro Scarlatti. Andre generasjon Scarlatti har jeg tenkt å la møte andre generasjon Bach. Carl Phillip Emmanuel Bach var Johann Sebastians nest eldste sønn. Han er en ypperlig representant for den lille historiske epoken vi kaller rokokko, et par 10-år som overgang mellom barokk og klassisisme. Det utfordrende denne tirsdagen er ikke Scarlatti og Bach. Men et partitur jeg fant i Praha for noen år tilbake signert Radek Rejšek. En samtidskomponist som er lidenskapelig opptatt av orgelet og har skrevet flere store orgelverk. I Tempus quadragesimae går han ikke av veien for å kombinere kjente harmoniske vendinger med store utfordrende klangflater. På fagspråk kalles noe for clusterklanger. For orgelets vedkommende handler det ofte om å legge hele hånden eller også armen på tangentene for å fange så mange toner som mulig. En enorm kontrast til for eksempel den enkle treklangen. Jeg håper du ikke lar deg skremme, men tar utfordringen å gå fra det galante til det avantgardistiske. Og så tilbake til det galante. Scarlatti – Rejšek - Bach. Vel møtt.

ORGELKONSERT
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Tirsdag 20. november 2018
Tid fra: 13:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Sagene Kirke
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.752686 - Latitude: 59.937851

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
ORGELKONSERT... tirsdag 23. april 2019

Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo