Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Dette skjer - Konsert:

Uranienborg kirke søndag 11. november 2018

Opplev Johannes Brahms storslåtte mesterverk Ein deutsches Requiem fra 1868. For mange er dette det ypperste av alle rekvier.

Ein deutsches Requiem er ikke en tradisjonell messe med forbønn for de døde, men en messe skrevet for de gjenlevende. Verket skiller seg ut fordi Brahms valgte andre tekster enn det som var vanlig praksis. I stedet for å bruke den latinske liturgien som vektla vreden ved dommens dag, valgte han tyske bibelvers om lys, håp, glede og oppstandelse for å trøste de sørgende. Brahms sa selv at han like gjerne kunne kalt verket et menneskelig rekviem.

Den første versjonen av Ein deutsches Requiem ble urfremført i 1867 i Wien. Det ble både buing og oppstyr under konserten, men verket markerte likevel begynnelsen for en økende interesse for komponisten. Brahms skrev ytterligere én sats til verket året etter, og den første komplette fremførelsen var i 1869, denne gangen i Leipzig. Mottakelsen var overveldende. I løpet av kort tid ble det satt opp nye konserter over hele Tyskland. Siden den gang har Brahms rekviem vært en sammenhengende publikumssuksess.

Ein deutsches Requiem er opprinnelig skrevet for et stort kor på rundt 200 sangere, to solister og fullt symfoniorkester. Versjonen som nå fremføres er bearbeidet av Joachim Linckelmann i 2010 for en mindre besetning. På denne måten trer kor og solister klarere frem enn i tradisjonelle oppførelser.

Vi fremfører verket i Uranienborg kirke lørdag 10. november og søndag 11. november, kl 19.30 begge dager. Velkommen!

Brahms: Ein deutsches Requiem - med Grex Vocalis
Sted: Uranienborg kirke
Adresse: Holtegata 15, Briskeby, Oslo
Dato: Søndag 11. november 2018
Tid fra: 19:30
Tid til: 21:30
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Uranienborg kirke
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.719556 - Latitude: 59.921286

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Uranienborg kirke
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Uranienborg kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo