Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Utstilling:

Kunstverket Galleri fredag 26. oktober 2018

Parallelt med en karriere som rettstegner har Esther Maria Bjørneboeet særegent fargesterkt og abstrakt kunstuttrykk. Utstillingen Re-Novasjoner (les: ny-bearbeidelser) undersøker kunstnerens arbeidsprosess mot det å skape nye bilder på bakgrunn av egne erfaringer og refleksjoner. Bildene utvikles i serier, der strenge fargekomposisjoner, sterke billedrom og en tydelig persepsjon står som viktige elementer i bearbeidelsen og selve skapelsesprosessen.

Utstillingen på Kunstverket Galleri består av tre serier gouachemalerier på papir. Verkene er en del av et prosjekt som ble påbegynt tre år tilbake. Første del av serien Re-Novasjoner, serie 1ble vist på Galleri Semmingsen i Oslo i september 2016. I Re-Novasjoner, serie 2forsøker Esther Maria Bjørneboe å behandle fargene som et meningsbærende element, noe som tilfører den gjentagende komposisjonen et nytt innhold. Hun forsøker å se på nytt det som allerede er sett.

Esther Maria Bjørneboe arbeider serielt. Det siste bildet i en serie av arbeider er som oftest en begynnelse på neste. Denne vandringen fra bilde til bilde gjør at hun forholder seg til en relativt streng komposisjonstematikk, som ofte refererer til hukommelse og erfaring, samtidig som daglige behov og inntrykk spiller inn. Et naturlig utgangspunkt for disse Re-Novasjoner(ny-bearbeidelser), er Bjørneboes forhold til atelier-rommet - med gamle arbeider, skisser og ikke minst kunstbøker med verkene til hennes forbilder. Disse bestanddelene er som tilstedeværende, men likefullt lukkede beholdere, med tanker og valg hun har gjort tidligere (noen mange år tilbake) som hun hver dag arbeider med konsekvensen av. Bjørneboe har derfor opparbeidet seg et ønske om å se nærmere på, og å behandle disse konkrete “utløserne” for, om mulig, å få et fornyet blikk på hva persepsjon og billeddannelse betyr for henne.

Utstillingsperiode:
25.10.-18.11.2018

Åpningstider:
ManStengt
Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00
Tors. 10:00 - 18:00
Lør. 12:00 - 16:00
Søn. 12:00 - 16:00*
*kun under utstillinger

Utstilling: Esther Maria Bjørneboe
Sted: Kunstverket Galleri
Adresse: Kirkegata 5
Dato: Fredag 26. oktober 2018
Kategori: Utstilling
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Kunstverket Galleri
Terje Risberg - Automemento... onsdag 19. juni 2019
Terje Risberg - Automemento... torsdag 20. juni 2019
ARTIST TALK: TERJE RISBERG OG ... torsdag 20. juni 2019
Terje Risberg - Automemento... fredag 21. juni 2019
Terje Risberg - Automemento... lørdag 22. juni 2019
Terje Risberg - Automemento... søndag 23. juni 2019

Legg inn arrangement ved Kunstverket Galleri her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo