Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Scene:

Litteraturhuset i Oslo søndag 16. september 2018

Bølgende blå og blåne bak blåne. En liten øy midt i en fjord – med barnets blikk et sant barndomsparadis. Solfylt, skyfritt, der det lyser og blinker til alle døgnets tider. Men havet skjuler en historie. For kvinnen som eier øya hadde råd til å kjøpe den fordi hun arvet et rederi da hun mistet sin mann. Mannen som hun fikk fire år og en sønn med. Han som satt på Grini og skulle fraktes til Tyskland i 1944, men som ikke kom frem og aldri tilbake.

Øya - fristed for sjel og sinn. Også for de nærmeste, unge mennesker som hun tok til seg da nøden i deres liv var stor. En trygg havn i brå sjø.

Så, tjue år etter krigen, kommer hennes første pleiesønn hjem fra studiene med en tysk pike. Og kvinnen, som aldri ville sette sine ben på tysk jord mer, ender opp ved æres-bordet i deres bryllup. Der, omgitt av språket til dem som tok hennes mann, blir hun konfrontert med tause tanker. Ikke minst når det viser seg at brudens far kom til Norge som soldat den 10. April 1940, dagen hun flyktet fra Oslo.

Som skipsdispasjør kunne hun nøyaktig beregne kostnader etter et skipshavari – hva så, når graden av tilgivelse, ettergivenhet og raushet må regnes ut? Og hva har lyrikken til Goethe og Rilke med dette å gjøre?

Ragnhild A. Mørch er halvt norsk og halvt tysk. I denne forestillingen fletter hun barnlige minner om gylne sørlands-somre sammen med sin families historie - et puslespill av fortellinger som strekker seg over tre generasjoner. Fortellinger som vitner om at den norsk-tyske historien ikke bare består av store linjer men handler om personlige skjebner. Og at det er den enkeltes valg som så bestemmer veien videre. En hyllest til en enestående kvinne og hennes styrke som holdt en familie samlet.

Fortellerforestilling av og med Ragnhild A. Mørch
Billetter 160,-/100,-

TILBUNNS - til ære for et levd liv
Sted: Litteraturhuset i Oslo
Adresse: Wergelandsveien 29, 0167 Oslo
Dato: Søndag 16. september 2018
Tid fra: 15:30
Tid til: 17:00
Kategori: Scene
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Litteraturhuset i Oslo
Oversatte dager... torsdag 28. februar 2019
Bynaturens plass i Miljøhoved... tirsdag 5. mars 2019
Rasisme og brutalitet i oppvek... lørdag 23. mars 2019

Legg inn arrangement ved Litteraturhuset i Oslo her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
TM - Les mer her