Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Utstilling:

Sagene Kirke tirsdag 29. mai 2018

I forbindelse med tirsdagen orgelkonsert i Sagene kirke holdes en kort kunstutstilling i anledning kunstneren Christoffer Stixruds 118 års dag.

Billedkunstneren Christoffer Stixrud ble født 29.mai 1900. Vi feirer hans 118. fødselsdag med denne Bach-konserten. Stixrud bodde mesteparten av sitt liv i en kunstnerleilighet i Iladalen. Rett nedenfor Sagene kirke. Fra Norsk kunstnerleksikon siterer jeg: Christoffer Stixrud var hovedsakelig by- og folkelivsskildrer. Han hentet sine motiver fra Oslos og Paris' gater der menneskene utgjør en viktig faktor i miljøet. Stixrud var ikke opptatt av å formidle det samfunnskritiske aspekt, men malte flyktige øyeblikksituasjoner av hverdagsmennesker i forskjellige aktiviteter. Å gjengi menneskene på kino, sirkus o.l. gav ham mulighet til å fremstille kunstig belysning og dens virkning på motivene. Stixruds tidligste produksjon var preget av et raskt, impresjonistisk strøk og en behersket fargeskala, ofte med grått som grunntone og med noen få, spenningsbærende fargeflekker. I slutten av 50- begynnelsen av 60-årene fikk penselstrøk og farge større betydning, strøket ble bredt og pastost og fargen drevet opp i intensitet. Ada (1963, Nasjonalgalleriet, Oslo) er et vellykket eksempel på dette. Han er utdannet fra Statens Kunstakademi, Kristiania under Christian Krohg, Halfdan Strøm og Jean Heiberg 1923-27; Statens Håndverks og Kunstindustriskole, Oslo 1924-25, 1930-31.

Etter konserten, denne tirsdagen, vil hans datter Nina Stixrud holde et lite kåseri om sin far. Og det blir anledning til å se noen av Stixruds arbeider.

KUNSTUTSTILLING Christoffer Stixrud
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Tirsdag 29. mai 2018
Tid fra: 13:00
Tid til: 14:30
Kategori: Utstilling
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
ORGELKONSERT... tirsdag 20. november 2018

Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon
Annonse
TM - Les mer her