Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Konsert:

Sagene Kirke tirsdag 13. mars 2018

13. mars blir igjen et møte med tysk romantisk musikk. Den 13. i forrige måned ble det en klingende møte med bla. Mendelssohn og Schumann. Vi skal nå følge den romantiske orgelmusikken litt videre i Tyskland, og får høre en sonate av Gustav Merkel (1827-85). Merkel fikk i sine unge dager undervisning av Schumann, og virket nesten hele sitt liv som organist og pedagog i Dresden. Han er helt klart påvirket av Mendelssohn og Schumann.

Carl Ferdinand Becker (1804-77) var i sin tid en stor musiker i Leipzig. Han var elev ved Thomasskolen, som Bach engang underviste ved, han debuterte som pianist som 14-åring, og ble ansatt som fiolinist ved Gewandhausorkesteret som 16-åring. Sin første organiststilling fikk han som 19-åring, og forble siden yrkesaktiv som Leipzigkantor. I dag er han nesten glemt, men 13.mars får du bla. høre hans Trios Op.10 for orgel.

Carl Heinrich Hartmann (1848-1937) var Domkapellmeister und Domorganist zu Frankfurt a./M. som det står på noten jeg spiller fra. Hartmann var ifølge kilder en institusjon i sin egen by og dets domkirke gjennom mange år. Og verklisten er formidabel. Men også han er nesten glemt i dag. Så Zwei Stcke fr die Orgel Op.82 blir som en kuriositet å regne, når du får høre de denne tirsdagen.

Kantor Stein Skøyeneie spiller og konserten er gratis. Vel møtt.

ORGELKONSERT
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Tirsdag 13. mars 2018
Tid fra: 13:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart - Her finner du Sagene Kirke
Longitude: 10.753408 - Latitude: 59.937777

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon