Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - For barn:

Norsk Teknisk Museum lørdag 17. februar 2018

Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo, lag ditt eget filtmonster med lysende øyne, opplev det fantastiske vitenshowet, hør om stjerner og planeter i planetariet, ta med deg en gammel T-skjorte og lag nytt design, og bli med på høydepunktrunde på museet. Velkommen til helgen på Teknisk museum!
Program:

12.00 13.00 Teknotrykkeri
Lyst til å friske opp et handlenett, en T-skjorte eller noe annet i bomull? Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace i underetasjen, ved glassheisen.

13.00 Vitenshow
Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen.

14.00 Planetariet
Opplev en stemningsfull nattehimmel i museets planetarium. Hør om stjerner og planeter, og fortellingene om stjernebildene. Passer for barn fra sju år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5.

13.15 14.45 LEGO WeDo
Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo. Ved hjelp av motorer og sensorer kan du lage en tegnerobot som du selv kan styre fra en iPad. LEGO WeDo gir en superenkel introduksjon til programmering og robotikk, og er en fin aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Passer for barn fra ni år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5, ved glassheisen i Vitensenteret.

15.00 16.00 Filtmonster
Lær hvordan en strømkrets fungerer mens vi filter små monstre med lysende øyne eller nese. Passer for barn fra ti år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp i Teknoteket Makerspace i underetasjen, ved glassheisen.

15.00 Terrella et kunstig verdensrom
Kristian Birkeland fikk spesiallaget store glasskamre som forestilte verdensrommet. Inne i kamrene plasserte han en liten, magnetisert kule en terrella som forestilte jordkloden. Kamrene gjorde det mulig å etterligne en rekke kosmiske fenomener i tillegg til nordlyset. Opplev demonstrasjon av kunstig nordlys. Da nordlyset ble begripelig. Passer for barn fra ti år. Møt opp i utstillingen Aurora Polaris, rett opp trappa fra resepsjonen.

Med forbehold om endringer i programmet.

Helgeprogram på Teknisk museum 17. 18. februar
Sted: Norsk Teknisk Museum
Adresse: Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo
Dato: Lørdag 17. februar 2018
Tid fra: 11:00
Tid til: 18:00
Kategori: For barn
Nettside

Kart - Her finner du Norsk Teknisk Museum
Longitude: 10.783339 - Latitude: 59.966955

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Norsk Teknisk Museum
Vinterferien på Teknisk museum... onsdag 21. februar 2018
Vinterferien på Teknisk museum... torsdag 22. februar 2018
Vinterferien på Teknisk museum... fredag 23. februar 2018

Legg inn arrangement ved Norsk Teknisk Museum her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo