Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Konsert:

Sagene Kirke tirsdag 16. januar 2018

16. januar blir det en konsert viet musikk skrevet av kvinnelige komponister. Historien er full av sterke kvinner som skrev musikk av alle typer og alle formater. Men de kom ofte i skyggen av sine mannlige kolleger. Jeg forsøker å ha kvinnelige komponister jevnlig på programmene, og denne tirsdagen råder de grunnen alene. Rebecca Groom Te Velde (1956) er musikkdirektør og organist i First Presbyterian Church, Stillwater i Oklahoma. Marie-Louise Girod (1915-2014) var Dupre-elev og ble en legende i Paris. Den engelske komponisten Elizabeth Turner vet vi lite om bortsett fra at hun sannsynligvis døde i 1756. (det året Mozart ble født). Hun har etterlatt seg noen få verker som kan spilles for orgel. Og de får du høre denne tirsdagen.
Høydepunktet blir vår egen Signe Lindemans Passacaglia og fuge for orgel. Et virkelig storslått verk i den senromantiske stil.

Signe Lindemans far Peter Lindeman, var organist og komponist, og hennes bestefar Ludvig Mathias Lindeman var domorganisten og komponisten som skrev mange av våre mest kjente salmer. Hun studerte først med sin far for deretter å dra til Leipzig for å studere med den berømte Karl Straube, organisten i Thomas-kirken. Kirken hvor Bach hadde sitt hovedvirke de siste 27 årene av sitt liv. Hun debuterte i Vår Frelsers kirke i 1923 både som organist og komponist. Ved siden av sitt virke som organist i flere Oslo-kirker Lilleborg, Kampen og Gamlebyen var hun lærer ved Musikkonservatoriet i Oslo. Musikkskolen som ble grunnlagt av hennes bestefar, og driftet videre av hennes far. Og som i dag er Norges Musikkhøgskole.

ORGELKONSERT
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Tirsdag 16. januar 2018
Tid fra: 13:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart - Her finner du Sagene Kirke
Longitude: 10.753298 - Latitude: 59.937677

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon