Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Forskjellig:

Spetakkel bar og kokebokhandel torsdag 18. januar 2018

To unge jenter ble våren 2000 funnet voldtatt og drept i Baneheia. Fire måneder senere arresterer politiet to menn for ugjerningen. Den ene, Jan Helge Andersen, tilstår i avhør og forteller at det var han og Viggo Kristiansen som utførte udåden.

I rettsaken som fulgte blir begge dømt på bakgrunn av Andersens forklaring. Kristiansen benekter - og har siden benektet - en hver befatning med saken.

To rettsinnstanser har dømt de to. Fem ganger har Gjenopptakelseskommisjonen avvist Viggo Kristiansen begjæring om å få gjenopptatt saken. Den sjette begjæringen ble levert sommeren 2017. I januar 2016 ble Andersen løslatt på prøve. Kristiansen sitter fortsatt fengslet.

Forfatteren Bjørn Olav Jahr har i sin bok Drapene i Baneheia (Pitch Forlag, 2017) gjennomgått saken. Boken konkluderer med at Viggo Kristiansen er uskyldig dømt, og at det ikke finnes noen tekniske bevis som knytter ham til åstedet på drapstidspunktet. Kristiansen er dømt utelukkende på bakgrunn av Jan Helge Andersens forklaring, en forklaring som gjør Andersen nærmest selv til et offer i saken han handlet bortimot i nødverge av frykt for selv å bli drept av Kristiansen.

I kjølvannet av boken har forfatter Svein Tore Bergestuen skrevet en kronikk med tittelen Baneheia: Tok vi feil?. Han forundrer seg blant annet over hvorfor ikke flere journalister er interessert i å finne ut om Viggo Kristiansen er utsatt for justismord. Har det gått prestisje i saken?

Torsdag 18. januar klokken 19:30 diskuterer Jahr og Bergestuen Baneheia-saken. Hvorfor trodde retten bare på Andersen? Hvilke bevis så retten bort i fra? Har Viggo Kristiansen sonet 17 år i fengsel for noe han ikke har gjort?
Sted: Spetakkel Bar og Kokebokhandel, Vulkan 18
Tidspunkt: 19:30
Gratis inngang

Drapene i Baneheia - er Viggo Kristiansen uskyldig dømt?
Sted: Spetakkel bar og kokebokhandel
Adresse: Vulkan 18, 0178 Oslo
Dato: Torsdag 18. januar 2018
Tid fra: 19:30
Tid til: 21:30
Kategori: Forskjellig
Facebookside Del på Facebook

Kart - Her finner du Spetakkel bar og kokebokhandel
Longitude: 10.751517 - Latitude: 59.921854

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Spetakkel bar og kokebokhandel
Endelig Mandag Band... mandag 6. august 2018
Endelig Mandag Band på Spetakk... mandag 13. august 2018
Endelig Mandag Band på Spetakk... mandag 20. august 2018
Endelig Mandag Band på Spetakk... mandag 27. august 2018

Legg inn arrangement ved Spetakkel bar og kokebokhandel her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon