Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Dette skjer - Festival:

Cinemateket lørdag 2. desember 2017

Tomek Tluczkiewicz - Easy Rider - Filmen er en dokumentar om Tomasz Tog#322uczkiewicz som er en av de største eksponentene for jazz i Polen. Historien forteller om en visjonær som klarte å få musikkverdenen på sin side. Dette ved å invitere Miles Davis to ganger til Warszawa, tiltre som president i PSJ, leder av Jazz Jamboree, kunstnerisk leder for den polske Recordings og å på 80-tallet klarte å utgi vestlige album lisensiert av Warner Bros.Tomasz er en av mine to beste venner, - sier Tomasz Stanog#769ko - fantastisk mann som verden må få vite om - legger jazzmannen til.Filmen, som er regissert av Gregory Brzozowicz, viser ikke bare verdenen til Tomasz Tog#322uczkiewicz, men den forteller om en viktig musikkperiode i Polen. Tomasz hjalp flere mennesker med å takle et større publikum, mens han selv forble i skyggen av de nye stjernene. Til tross for en rik kulturarv i Polen var Tomasz relativt ukjent. Dette i likhet med heltene i de to foregående filmene til Gregory Brzozowicz, Venner av 33 omdreininger og Andrzej Korzynog#769ski, forsvunnede diamanten. Regissøren gir oss i denne filmen en ny historie, nye anekdoter og kuriositeter. Tomek Tog#322uczkiewicz - Easy Rider er fremfor alt mye moro for fans av Jazz.

Filmen ble produsert av Fundacja Spektrum for TVP SA.

Vennskap på 33 omdreininger
Filmen forteller historien om vennskapet mellom de to verdenskjente designerne Rosog#322aw Szaybo og Stanislaw Zgrski. De er gamle venner fra Polen som fikk ganske like kunstnerkarrierer i hver sin verdensdel. Platecover fra 60- og 70-tallet Filmen viser de kreative vennene Szaybo og Zgrski som som var assosiert med de kunstneriske retninger innen den polske plakatskolen, samt plateomslag- design. Deres kunstneriske platecover er typisk for 60- og 70-tallet, og filmen har hentet frem hittil ukjent arkivmateriale fra fjernsynskanalen TVP. Filmskaperne drar sammen med hovedpersonene til New York, London og den legendariske landsbyen Woodstock.

Teknologi og kunst. Fremragende kunstnere som opplevde sukess i Polen dro ofte utenlands for å måle styrken på sitt talent med verden utenfor. En viktig del av filmen er å vise tidens gang. Forståelsen av kunst og kunstnerens rolle endrer seg i takt med endringene i teknologi. Hvordan gjenspeiler dette seg i kunstverdenen? En svart vinylplate er en relikvie fra fortiden, men fortsatt er den uovertruffen med hensyn til lydkvaliteten på opptaksmediet.

Biletter: Lenke - Les mer her

Polsk Filmfestival viser: Easy Rider Vennskap på 33 omdreininger
Sted: Cinemateket
Adresse: Filmens Hus, Dronningens gate 16
Dato: Lørdag 2. desember 2017
Tid fra: 15:30
Tid til: 17:30
Kategori: Festival
Epost Facebookside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Cinemateket
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Cinemateket her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo