Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo

Dette skjer - Festival:

Cinemateket fredag 8. desember 2017

Vennskap på 33 omdreininger av Grzegorz Brzozowicz.

Utstillingen av platekovere som filmen handler om.

Filmen forteller historien om vennskapet mellom de to verdenskjente designerne Rosog#322aw Szaybo og Stanislaw Zgrski. De er gamle venner fra Polen som fikk ganske like kunstnerkarrierer i hver sin verdensdel. Platecover fra 60- og 70-tallet. Filmen viser de kreative vennene Szaybo og Zgrski som var assosiert med de kunstneriske retninger innen den polske plakatskolen, samt plateomslag- design. Deres kunstneriske platecover er typisk for 60- og 70-tallet og filmen har hentet frem hittil ukjente arkivmaterialer fra fjernsynskanalen TVP. Filmskaperne drar sammen med hovedpersonene til New York, London og den legendariske landsbyen Woodstock.

Teknologi og kunst. Fremragende kunstnere som opplevde suksess i Polen dro ofte utenlands for å måle styrken på sitt talent med verden utenfor. En viktig del av filmen er å vise tidens gang. Forståelsen av kunst og kunstnerens rolle endrer seg i takt med endringene i teknologi. Hvordan gjenspeiler dette seg i kunstverdenen? En svart vinylplate er en relikvie fra fortiden, men fortsatt er den uovertruffen med hensyn til lydkvaliteten på opptaksmediet.

Den 3. mai 2014 hadde vi her i Oslo norgespremiere på den polske filmen Vennskap på 33 omdreininger og regissørbesøk av selve Gregory Brzozowicz. I år kommer han tilbake til oss med to nye filmer.

POLSK FILMFESTIVAL VISER: Vennskap på 33 omdreininger
Sted: Cinemateket
Adresse: Filmens Hus, Dronningens gate 16
Dato: Fredag 8. desember 2017
Tid fra: 17:30
Tid til: 18:30
Kategori: Festival
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Cinemateket
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Cinemateket her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo