Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Festival:

Cinemateket fredag 8. desember 2017

Andrzej Korzynski, forsvunnede diamanten av Grzegorz Brzozowicz.

Andrzej Korzynski er en fremtredende polsk komponist som vi møter både i populærmusikken og i eksperimentell film.
Til tross for sin store produksjon i Polen er han fortsatt relativt ukjent, mens hans arbeider opplever nå en renessanse i Vesten, takket være innsatsen til det britiske plateselskapet Finders Keepers som nylig har utgitt fem album med hans filmmusikk. Filmen forteller den ekstraordinære historien om komponisten helt fra 60-årene. Videre får vi innblikk i hans arbeid med de ledende polske sceneartistene som han fikk lage musikk for i tillegg til mange polske og utenlandske filmer utover på 70- og 80-tallet. Parallelt med alt dette eksperimenterte han allerede innen elektronisk musikk. Den røde tråden i filmen er hvilken kultstatus den polske komponisten har fått i England ved at hans musikk ble spilt. Det skjedde takket være konserter som ble dedikert til ham og andre publiseringer. Målet med filmen er å gjenoppdage kunstneren for det polske publikum og emigranter ved å presentere komponisten som for tiden oppnår suksess i Vesten. For den unge generasjonen av musikkere i dag kan Korzyog#324skis arbeidsmetode bli en modell for kunstnerisk utvikling.

Korzyog#324ski komponerte musikk til over 120 filmer og TV-serier (bl.a. 7 av Andrzej Wajda og 9 av Andrzej Zulawski). Og i tillegg til polske kino hits - som I ørkenen og vilmarken, 5 filmer om eventyret til Mr. Blekk, Elsk det eller la det være etc. - skapte han karakteren Frank Kimono sin musikk og komponerte sanger for de største stjernene i pop-musikken (inkludert Cz.Niemen, M.Rodowicz, P.Szczepanik)

POLSK FILMFESTIVAL VISER: Andrzej Korzynski, Den Forsvunnede Diamanten
Sted: Cinemateket
Adresse: Filmens Hus, Dronningens gate 16
Dato: Fredag 8. desember 2017
Tid fra: 16:30
Tid til: 17:30
Kategori: Festival
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Cinemateket
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Cinemateket her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon