Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Museum:

Norsk Teknisk Museum lørdag 2. desember 2017

Digital sjokoladeproduksjon, skjeletter i skapet, vitenshow med flammer, røyk, heksemel, og foredrag om industrialiseringen langs Akerselva. Velkommen til helgen på Teknisk museum!

Denne helgen viser Arkitekt- og designstudenter fra Arkitekthøyskolen hvordan digital fabrikasjon kan hjelpe oss å lage ting på utradisjonelle måter. Hvordan blir sjokolade annerledes med nye fabrikasjonsmetoder? Du kan også lære om industrialiseringen langs Akerselva fra 1850-1900. i tillegg vil vi ha hjelp til å diskutere hvordan skal vi forvalte menneskelige levninger på museum. Bli med på samtalen! Vi byr også på vårt fabelaktige vitenshow. Velkommen til helgen på Teknisk museum!

12.00 16.00 Digital fabrikasjonsutstilling og sjokoladeverksted

Designstudenter ved Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo viser hvordan vi kan ta i bruk 3D-printere, laserkuttere og svære automatiske fresemaskiner for å lage ting på utradisjonelle måter. Hva gjør digital fabrikasjon med formgivningen av nye produkter?

Noen av prosjektene er konkrete, som sjokoladeproduksjon, metallstøping, tekstiltrykk og bordbeslag. Andre er mer eksperimentelle. Studentene ser for seg fremtidige produkter, der vaskemaskinen blir integrert i kroppen, eller matpakker som skaper liv til insekter.

Studentene vil være tilstede på museet for å fortelle om prosjektene, og lage sjokolade med unike former. Se utstillingen i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i underetasjen.

13.00 Skjeletter i skapet

En dag åpnet ansatte ved Nasjonalt medisinsk museum et skap på fjernmagasinet der hang det et skjelett. Nå tar museet skjelettene ut av skapet og ser nærmere på disse menneskelige levningene. Hvordan skal de forståes? Hvordan skal de forvaltes? Hvilke historier og sammenhenger kan de lede oss til? Bli med på samtalen. Møt opp ved søyle 3.

13.00 Vitenshow

Vitenshowet er garantert moro for store og små.
Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen.

15.00 Den industrielle revolusjon
Hva skjedde i Christiania i perioden 18501900? Hør om industrialiseringen langs Akerselva og lær om mekaniske verksteder og tekstilfabrikker. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 5 i resepsjonen.

Hjula Veveri var en av de største fabrikkene ved Akerselva. Den ble grunnlagt i 1855 av Halvor Schou og var i drift i mer enn 100 år. Fabrikken startet med å veve bomullsstoffer. Etter hvert ble sortimentet utvidet til veving av ullstoffer. Fabrikken var i Schou-familiens eie i hele perioden.

Helgeprogram på Teknisk museum 2. - 3. desember
Sted: Norsk Teknisk Museum
Adresse: Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo
Dato: Lørdag 2. desember 2017
Tid fra: 11:00
Tid til: 18:00
Kategori: Museum
Epost Nettside Del på Facebook

Kart - Her finner du Norsk Teknisk Museum
Longitude: 10.783360 - Latitude: 59.966944

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Norsk Teknisk Museum
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Norsk Teknisk Museum her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon