Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Konsert:

Sagene Kirke tirsdag 21. mars 2017

Tirsdagskonsertene 14. og 21. mars har sitt program knyttet til to av musikkhistoriens fire store ber, nemlig Bruckner og Brahms. Bruckner skrev litt orgelmusikk tidlig i livet, som en slags forberedelse til sitt senere enorme livsverk, symfoniene og messene. Brahms skrev også noe orgelmusikk på terskelen til sin komponistgjerning, men det er først i Elf choralvorspiele Op.123 at han viser en modenhet og kunstnerisk begavelse hva angår orgelmusikk som er helt på høyde med Bachs store koralbearbeidinger. Forspillene er utgitt posthumt, dvs etter hans død. Og regnes for å være noe av det siste, ja kanskje det siste, han skrev.

Stillhet, mulighet for indre ro, et annerledes øyeblikk i hverdagen er noe du kan risikere å bli ført inn i dersom du legger timen fra 13-14 til Sagene kirke denne tirsdags formiddagen.

Det hele er gratis, og på veien ut i hverdagen igjen kan du oppleve en kort tidebønn og litt god hjembakst med en kopp kaffe. Vel møtt.

Ved orgelet sitter kantor Stein Skøyeneie. Og klangen kommer fra de helt unike og historiske pipene til Albert Hollenbachs orgel fra 1891. Et år da både Bruckner og Brahms fortsatt levet og virket i Tyskland.

ORGELKONSERT
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Tirsdag 21. mars 2017
Tid fra: 13:00
Kategori: Konsert
Nettside

Kart - Her finner du Sagene Kirke
Longitude: 10.753555 - Latitude: 59.937773

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
ORGELKONSERT... tirsdag 21. november 2017
Førjulskonsert med Retro Singe... tirsdag 12. desember 2017

Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo