Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Museum:

Majorstua søndag 19. februar 2017

I mer enn 25 år kjørte det forurensningsfrie og henimot lydløse busser i Oslo. Det var trolleybussene, også kalt trådbusser eller strømbusser. I 1968 måtte de siste av dem gi tapt for dieselbussene. På sitt meste hadde Oslo mer enn 60 slike busser som trafikkerte de fire mest belastede busslinjene i byen.

Trolleybussene gjorde sin entré under krigen. De var mindre berørt av drivstoffmangelen strøm var det nok av. Etter krigen ble nettet bygd ut. I 1960 vedtok Sporveisstyret å nedlegge både trolleybuss og trikk. Trikken hadde mange venner, men få talte trolleybussens sak. I dag planlegges det på nytt elektriske busser i Oslo.

Vil Du se Oslos eneste gjenværende elektriske buss, må Du ta turen til Sporveismuseet på Majorstua. Her står den sammen med en rekke gamle sporvogner og forstadsbanevogner. Har Du besøkt oss tidligere, vil Du sikkert finne noe nytt å glede Deg over. Besøk også vår velfylte museumsbutikk.

Besøk Sporveismuseet på Majorstua!
Sted: Majorstua
Adresse: Gardeveien 15
Dato: Søndag 19. februar 2017
Tid fra: 12:00
Tid til: 15:00
Kategori: Museum
Nettside

Kart - Her finner du Majorstua
Longitude: 10.716425 - Latitude: 59.931073

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Majorstua
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Majorstua her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo